Keukenblad wrappen: marmer aanrechtblad, beste wrapfolie & ervaringen
05 oktober 2022 

Keukenblad wrappen: marmer aanrechtblad, beste wrapfolie & ervaringen

Je keukenblad wrappen heeft veel voordelen. We zetten deze in dit blog op een rijtje. Ook vertellen we je waar je op moet letten als je je keukenblad gaat of laat wrappen.

Dit wordt bedoeld met keukenblad wrappen (aanrechtblad wrappen)

Een keukenblad wrappen (of aanrechtblad wrappen) is een snelle en eenvoudige manier om je aanrechtblad een nieuwe look te geven. Het is een stuk goedkoper dan een nieuw aanrechtblad en je kunt kiezen uit verschillende kleuren en materialen. Er wordt dun laagje folie dat over je blad heen geplaatst. Dit is een precisiewerk en vraagt daarom vaak om een expert.

Waarom zou je een keukenblad wrappen?

Er zijn veel redenen waarom een keukenblad wrappen een goed idee is. Een keukenblad wrappen is bijvoorbeeld goedkoper dan een keukenblad vervangen. Daarbij is het ook nog eens duurzamer: je hebt minder afval en er is geen productieproces nodig voor het maken van een nieuw aanrechtblad.

Het levert ook nog eens minder rommel op in je huis. En niet onbelangrijk, ook bij de wrap van je keukenblad heb je oneindige keuze uit kleuren en opties.

Misschien vraag je je af of een keukenblad wrap niet veel sneller beschadigt. De huidige folies zijn echter zo geavanceerd dat ze krasbestendig zijn en 7-12 jaar meegaan.

Keukenblad wrappen door Simones Wrapping Services


De voor- en nadelen van aanrechtblad wrappen

We hebben hieronder de voor- en nadelen voor je op een rij gezet.  Zo kun je beter inschatten of aanrechtblad wrappen iets voor jou is.

Voordelen aanrechtblad wrappen

 • Het geeft je aanrechtblad een nieuwe look
 • Het is een stuk goedkoper dan een nieuw aanrechtblad
 • Eenvoudig en snel aan te brengen door een expert.
 • Makkelijk te verwijderen en te vervangen voor een andere look
 • Duurzaam materiaal
Als je je aanrechtblad wilt vervangen, is wrappen een goede optie!

Nadelen aanrechtblad wrappen

 • Het gaat minder lang mee dan een nieuw aanrechtblad
 • Er wordt expertise gevraagd om het aan te brengen. Je kan het niet altijd zelf.
 • De wrapfolie kan niet makkelijk worden hersteld als deze kapot gaat.
 • Er is kennis gevraagd van de soorten folies

Voordelen Nadelen
Een nieuwe look!Er is kennis gevraagd van de soorten folies
Goedkoper dan een nieuw aanrechtbladHet gaat minder lang mee dan een nieuw aanrechtblad
Eenvoudig en snel aan te brengen door een expertEr wordt expertise gevraagd om het aan te brengen. Je kan het niet altijd zelf.
Makkelijk te verwijderen en te vervangenDe wrapfolie kan niet makkelijk worden hersteld als deze kapot gaat.
Hoogwaardig materiaal (duurzaam)

Aanrechtblad wrappen: wat komt er allemaal bij kijken?

Als je je aanrechtblad laat wrappen, komt er meer bij kijken dan alleen het kiezen van de gewenste folie en kleur. Je aanrechtblad moet bijvoorbeeld niet te grove beschadigingen en deuken hebben. Dit blijf je namelijk zien na het wrappen. Veel beschadigingen zijn echter op te lossen met een opvulmiddel.

Voor je gaat wrappen moet het aanrechtblad goed schoon zijn. Er mag geen vet of stof op te vinden zijn. Door vuil ontstaan er luchtbellen onder de folie. Als je je aanrechtblad door ons laat wrappen, zorgen wij er uiteraard voor dat het keukenblad helemaal klaar is voor de folie.

Ik wil graag advies

Aanrechtblad wrappen ervaringen

Mensen hebben meestal positieve ervaringen met het aanrechtblad wrappen. Een goede folie is kras- en vochtbestendig. Je kunt op een gewrapt aanrechtblad hetzelfde doen als op je gefineerde aanrechtblad.

De folie die wordt aangebracht met het wrappen is een andere folie als de folie die vanuit de fabriek is aangebracht. Deze keukens worden kant en klaar in grote fabrieken klaargemaakt, waarbij efficiëntie en snelheid belangrijk is. De folie wordt dus machinematig om de kastjes aangebracht.

De folie die gebruikt wordt bij het wrappen is veel verder ontwikkeld en heeft geavanceerde luchtkanalen. Deze moet met de hand aangebracht worden, wat de reden is dat fabrieken deze niet gebruiken.

aanrechtblad wrappen

De soorten 'keukenblad wrapfolie' uitgelicht

Er zijn diverse soorten wrapfolies op de markt. Een keukenblad wrapfolie moet van stevig materiaal zijn en is daarom ook dikker dan een gewone folie. Krasbestendig, maar ook hitte- en vochtbestendig. Dit geldt voor alle soorten interieur wrappen (zoals deuren wrappen en kasten wrappen).

Ook is een optimale kleurvastheid van belang. Er zijn soorten keukenblad wrapfolies die antibacterieel zijn. Geen overbodige luxe in een keuken.

Keukenblad wrapfolies zijn beschikbaar in diverse kleuren, maar ook met verschillende soorten motieven. Zelfs voelbare motieven. Denk aan een folie met een houtlook, waarin de nerf voelbaar is.

Dit maakt keukenblad wrapfolie tot een hoogwaardige, goedkope en duurzame optie om je keuken op te knappen. Kort gezegd kun je keukenblad wrapfolie opdelen in drie varianten:

 1. Matte folie: matte folie weerkaatst geen licht en geeft dus een rustig beeld. Matte folie is in diverse kleuren beschikbaar.
 2. Hoogglans folie: hoogglans folie zorgt voor een luxe uitstraling. Op de folie zit een extra toplaag, die de glans geeft.
 3. Folie met een opdruk: dit zijn de folies die een betonlook, houtlook, etc. creëren.

Lees ook eens: Vinyl wrappen: wat is het, voordelen, toepassingen en prijzen

Plakfolie aanrechtblad: een betaalbare en eenvoudige manier om je keuken te transformeren

Plakfolie is een uitstekende optie om je aanrechtblad een nieuwe uitstraling te geven zonder de hoge kosten en het ongemak van het vervangen van het hele blad. Het is een slimme en betaalbare manier om je keuken te transformeren en het een frisse, moderne uitstraling te geven.

Een van de grootste voordelen van het gebruik van plakfolie is dat het zeer gemakkelijk aan te brengen is. Het enige wat je nodig hebt is een beetje geduld, een scherp mes en een liniaal om de folie netjes af te snijden. Als je het niet zeker weet, kun je natuurlijk altijd een professional inhuren om de folie voor je aan te brengen.

Het mooie van plakfolie voor aanrechtbladen is dat het ook eenvoudig te reinigen is. Je kunt het simpelweg afnemen met een vochtige doek en wat milde zeep om het schoon te maken. Zo blijft het er als nieuw uitzien en gaat het nog jarenlang mee.

Is een keukenblad wrappen van marmer ook mogelijk?

Ja, een keukenblad van marmer kun je ook wrappen. Zolang het oppervlak maar glad is. Ben je je marmeren keukenblad zat? Dan kun je dus je keukenblad wrappen in een andere look zoals betonlook of houtlook.

Wil je juist je aanrechtblad transformeren naar een mooie marmeren look, dan zijn daar ook geschikte folies voor. Je kunt dus ook je keukenblad wrappen in marmer.

keukenblad wrappen van marmer

Keukenblad wrappen in een ‘betonlook’ is een nieuwe trend

‘Industrieel’ is in en je keukenblad wrappen in een betonlook is dus helemaal hip. Het valt ook heel goed te combineren met veel verschillende soorten kastjes. Denk aan een houten keuken, of juist een heel landelijke.

Een betonlook keukenblad kan vrijwel overal bij. Een keukenblad dat daadwerkelijk van beton gemaakt wordt is in de eerste plaats erg zwaar. Daarnaast is het gevoelig voor kringen, als er geen goede afwerking op is aangebracht. Je keukenblad wrappen in een betonlook heeft dus nog veel meer voordelen dan alleen zijn uiterlijk!

Ik wil graag advies

Waarom een keuken laten wrappen (in plaats van het zelf te doen)?

Je keuken laten wrappen brengt uiteraard meer kosten met zich mee dan als je het zelf doet. Maar je weet dan ook zeker dat je het beste resultaat krijgt, dat het langste meegaat. Een vakman of -vrouw zal controleren of de keuken in optimale staat is om de folie te plakken.

Denk aan de aanwezigheid van vuil en vet en eventueel schuur- en opvulwerk om beschadigingen weg te werken. Gebeurt dit niet goed, dan blijf je beschadigingen zien of zal de folie weer los gaan laten. Verder heeft een professional ervaring met het materiaal en hij kan dus zonder al teveel moeite om hoeken, de wastafel en kraan heen wrappen. Met een uitmuntend resultaat.

Wil je toch zelf je keukenblad wrappen? Lees je dan goed, bekijk de onderstaande video en en hou voor ogen dat het resultaat kan tegenvallen ;).

Keukenblad wrappen: prijs uitgelegd

De keukenblad wrappen prijs is goedkoper dan het keukenblad vervangen. Je keukenblad laten wrappen kost gemiddeld 50 tot 100 euro per m2. De kosten zitten in het materiaal, maar uiteraard ook in de arbeidskosten van de professional.

Voor een leuk bedrag kun je je keuken een heel andere uitstraling geven, zonder gelijk je hele keukenblad te vervangen, waar veel meer kosten aan vastzitten.

Keuken aanrechtblad wrappen? Simones Wrapping Services staat voor je klaar!

Keuken wrappen? Simones Wrapping Services staat klaar om jouw keuken aanrechtblad te wrappen! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. Wellicht heb jij binnenkort een heel ‘nieuwe keuken’.

Ik wil graag advies

Over de schrijver
Hey daar! Ik ben Simone, het creatieve brein en de enthousiaste expert achter Simones Wrapping Services. En wat is mijn specialiteit? Je raadt het al: wrappen!Als je zin hebt in een frisse look voor je interieur zonder de hoofdprijs te betalen, dan ben je bij mij aan het juiste adres. Met een flinke dosis ervaring en een passie voor het vak sta ik klaar om jouw interieur – of welke ruimte dan ook – om te toveren met topkwaliteit wrappen.In mijn werk draait alles om creativiteit en precisie. Of het nu gaat om het vernieuwen van je badkamer, het opfleuren van je keuken, of het personaliseren van kleinere objecten, ik zorg ervoor dat elk project uniek en betaalbaar is. Met de nieuwste technieken en materialen verander ik elke ruimte in iets bijzonders.Ik snap dat het veranderen van je interieur best een stap is. Daarom werk ik nauw met je samen om jouw droomontwerp te realiseren, passend binnen jouw budget. Bij Simones Wrapping Services staat kwaliteit voorop, dus je kunt vertrouwen op een duurzaam en prachtig resultaat.Klaar voor een make-over? Bel me op +31642126464 of stuur een mailtje naar info@wrapping-services.nl voor een afspraak. Laten we samen iets moois maken van jouw ruimte!
Reactie plaatsen