Een compleet en handig(!) overzicht van plastic wrappen
19 november 2023 

Een compleet en handig(!) overzicht van plastic wrappen

Ben je benieuwd naar wat plastic wrappen precies inhoudt? Het is een slimme en moderne manier om allerlei objecten een compleet nieuwe look te geven. Simpel gezegd, bij plastic wrappen bedek je voorwerpen met een speciale folie die zowel stevig als flexibel is. Deze aanpak wint snel aan populariteit, niet alleen omdat het betaalbaar is, maar ook vanwege de creatieve vrijheid die het biedt.

Van glanzende auto's tot stijlvolle keukenkastjes, plastic wrappen wordt overal gebruikt. Het is niet alleen een hit in de auto-industrie, maar ook in interieurdesign en zelfs in de reclamewereld. Het mooie? Je kunt bijna alles wrappen en het ziet er meteen als nieuw uit. In dit handige overzicht duiken we samen in de wereld van plastic wrappen, zodat je alles leert over deze veelzijdige techniek.

We beginnen met een uitgebreide uitleg over wat plastic wrappen precies is

Plastic wrappen is een techniek waarbij objecten worden bedekt met een speciale folie om ze een nieuw uiterlijk te geven. Dit proces omvat het zorgvuldig aanbrengen van een dunne, zelfklevende folie over het oppervlak van het object. De folie, gemaakt van hoogwaardig vinyl of andere kunststoffen, kan een verscheidenheid aan texturen en kleuren hebben, waardoor je de vrijheid hebt om te kiezen voor een look die bij jouw stijl past.

Deze techniek wordt in verschillende industrieën gebruikt. In de auto-industrie wordt het gebruikt voor het 'wrappen' van auto's, wat een populaire manier is om voertuigen een unieke uitstraling te geven zonder de noodzaak van een kostbare en tijdrovende verfbeurt. In het interieurontwerp wordt plastic wrappen ingezet om meubels, keukenkasten of zelfs hele wanden te vernieuwen. Het is ook een favoriete keuze voor bedrijven die hun merk willen uitdragen via op maat gemaakte ontwerpen op hun bedrijfsvoertuigen of kantoorruimtes.

Met plastic wrappen kun je dus niet alleen beschermen en behouden wat je al hebt, maar ook een geheel nieuwe en gepersonaliseerde stijl creëren!

Voorbeeld van plastic wrappen van een deur

Kun je plastic wrappen?

Plastic wrappen is niet alleen mogelijk, maar ook verrassend toegankelijk. Of je nu een doe-het-zelver bent of de voorkeur geeft aan professionele hulp, er zijn opties voor iedereen. Lees snel verder;

Doe-het-zelf wrappen

 • Haalbaarheid: Met de juiste benodigdheden en een basisbegrip van het proces, kun je thuis aan de slag met plastic wrappen.
 • Belangrijke tools: Beginners hebben een aantal basisgereedschappen nodig, zoals bijvoorbeeld een kwaliteitsvolle wrapfolie, een scherpe snijder, warmtepistool, en een rakel (een soort schraper).
 • Voordelen: Deze aanpak is kostenbesparend en geeft ruimte voor creatieve vrijheid.
 • Uitdagingen: Het vereist geduld en precisie, en het resultaat is afhankelijk van je vaardigheid.

De video hieronder geeft een korte instructie over hoe je alles kunt wrappen.


Professionele wrapservices

 • Wanneer te kiezen voor een professional: Voor ingewikkelde projecten of voor het beste resultaat (vooral als je voor ons kiest :))
 • Voordelen: Professionals hebben toegang tot hoogwaardige materialen en geavanceerde technieken, en garanderen vaak hun werk.
 • Kostenoverweging: Professionele diensten zijn duurder, maar de investering kan de moeite waard zijn voor een duurzaam en professioneel resultaat.

Kortom, of je nu zelf aan de slag gaat of kiest voor een professional, plastic wrappen biedt een wereld aan mogelijkheden om je spullen een persoonlijk tintje te geven.

"Plastic wrappen? Dat kan iedereen, of je het nu zelf doet of ons inschakelt. Voor de doe-het-zelvers hebben we altijd handige tips, en voor wie het beste resultaat wil, staan wij klaar met onze adviezen. Belangrijk is dat je plezier beleeft aan de make-over van je spullen, of je nu zelf aan de slag gaat of het aan ons overlaat. Het gaat erom dat jij blij wordt van het eindresultaat!" - Simone de Koning, Simones Wrapping Services

Hoe lang blijft een wrap op plastic zitten?

Stel je voor, je hebt net iets laten wrappen en het ziet er fantastisch uit. Nu wil je natuurlijk weten: hoe lang blijft dit zo mooi? Nou, het antwoord is best geweldig. Als je kiest voor een goede kwaliteit wrap, kan deze makkelijk jarenlang, soms wel tot tien jaar, stralend blijven. Dat betekent dat je lange tijd kunt genieten van je nieuwe look!

Weer of geen weer: jouw wrap houdt stand

Het weer heeft natuurlijk invloed op je wrap. Zon, regen, hitte, kou – je wrap krijgt van alles te verduren. Maar geen zorgen, een goede wrap kan hier prima tegen. Zeker, de zon kan de kleur wat doen vervagen over de jaren, en de kou kan de folie wat uitdagen, maar jouw wrap blijft standhouden, wanneer je kiest voor kwaliteit.

Want.. kwaliteit telt: kies voor het beste

Als het op wrappen aankomt, is de folie die je kiest de sleutel tot langdurig succes. Het is eigenlijk net als bij het kopen van een goede jeans of een paar sneakers: als je voor kwaliteit gaat, geniet je er veel langer van. Een hoogwaardige wrapfolie betekent dat je wrap er niet alleen nu geweldig uitziet, maar ook na vele jaren nog steeds die frisse, nieuwe uitstraling heeft.

Een kwaliteitsfolie is sterker, flexibeler, en kan beter tegen de elementen – van de hete zomerzon tot de kille winterkou. Deze folies zijn speciaal ontworpen om kleur en glans veel langer te behouden, waardoor je wrap niet snel verbleekt of zijn glans verliest. Ook is een betere folie vaak makkelijker aan te brengen en te verwijderen, zonder schade of resten achter te laten.

Dus, hoewel het misschien verleidelijk is om te besparen en voor een goedkopere optie te gaan, is het slim om te investeren in topkwaliteit. Het verschil zie je niet alleen op de korte termijn, maar zeker ook jaren later. Met een kwaliteitsfolie is jouw wrap klaar om de wereld te trotseren, in stijl en met klasse! Lees hieronder verder hoe je kwaliteits folie kunt herstellen

Een beetje liefde kan nooit kwaad :)

Je wrap heeft ook een beetje liefde nodig. Regelmatig schoonmaken met zachte zeep, niet te hard schrobben, en het vermijden van harde schoonmaakspullen houdt je wrap als nieuw. En probeer je auto niet altijd in de volle zon te parkeren. Kleine moeite, groot plezier voor je wrap!

Dus, daar heb je het: een goede wrap gaat lang mee en ziet er super uit, mits je er een beetje goed voor zorgt. Geniet van je nieuwe look!

Ik wil graag advies

8 tips om kwaliteitsfolie te herkennen

Het herkennen van kwaliteitsfolie voor wrappen is belangrijk om ervoor te zorgen dat je een duurzaam en mooi resultaat krijgt. Hier zijn enkele kenmerken en tips om kwaliteitsfolie te onderscheiden:

 1. Merkreputatie:
  Kies voor folies van gerenommeerde merken. Merken als 3M, Avery Dennison, en Oracal staan bekend om hun kwaliteitsfolies. Deze bedrijven investeren veel in onderzoek en ontwikkeling om producten te leveren die aan hoge standaarden voldoen.
 2. Dikte en flexibiliteit:
  Hoogwaardige folies hebben een optimale dikte die zorgt voor duurzaamheid zonder in te boeten aan flexibiliteit. Dit maakt het aanbrengen makkelijker en zorgt voor een gladder en professioneler eindresultaat.
 3. Kleefkracht:
  Kwaliteitsfolie heeft een sterke, maar niet agressieve kleefkracht. Dit betekent dat het goed blijft zitten, maar bij verwijdering geen schade of lijmresten achterlaat.
 4. UV-bescherming en kleurvastheid:
  Een goede folie is UV-bestendig en verbleekt niet snel. Dit is vooral belangrijk voor voertuigen en objecten die veel aan zonlicht worden blootgesteld.
 5. Consistentie in kleur en textuur:
  Kwaliteitsfolie heeft een uniforme kleur en textuur over de hele rol. Consistentie is belangrijk voor een professioneel ogend eindresultaat, vooral bij grotere projecten.
 6. Garantie en duurzaamheid:
  Veel topmerken bieden garantie op hun folies, wat een indicatie is van de kwaliteit en duurzaamheid van het product.
 7. Reviews en ervaringen:
  Zoek naar beoordelingen en ervaringen van anderen. Online reviews en forums kunnen waardevolle inzichten bieden over de prestaties van verschillende folies in real-world situaties.
 8. Prijs:
  Hoewel prijs niet altijd een directe indicator van kwaliteit is, zijn hoogwaardige folies meestal duurder dan de goedkopere varianten. Dit komt door de betere materialen en geavanceerde technologieën die gebruikt worden in hun productie.

Door op deze aspecten te letten, kun je een weloverwogen keuze maken en investeren in folie die niet alleen er goed uitziet, maar ook lang meegaat.

badkamermeubel folie

Wat kost het wrappen van plastic ongeveer?

Als je overweegt om iets te laten wrappen, is een van de eerste vragen vaak: "Wat gaat het kosten?" De prijs van plastic wrappen kan behoorlijk variëren, afhankelijk van een aantal factoren. Laten we deze eens nader bekijken.

Gemiddelde kosten voor Verschillende Objecten

De kosten van het wrappen hangen sterk af van wat je wilt laten wrappen. Bijvoorbeeld:

 • Auto's en Voertuigen:
  Het wrappen van een auto is een van de meest voorkomende projecten. De prijzen variëren meestal van een paar honderd euro voor kleine details tot enkele duizenden euro's voor een volledige auto-wrap.
 • Keukenkastjes en meubels:
  Het wrappen van meubels of keukenkastjes is vaak goedkoper dan auto's, omdat het minder materiaal en tijd vereist. De kosten kunnen beginnen bij enkele tientallen euro's per item.
 • Elektronica en kleine objecten:
  Voor kleinere objecten zoals laptops of mobiele telefoons zijn de kosten meestal nog lager, maar het hangt af van de complexiteit van het ontwerp.

Factoren die de prijs beïnvloeden

De kosten van het wrappen worden bepaald door verschillende factoren:

 • Materiaal:
  De kwaliteit van de folie speelt een grote rol in de prijs. Hoogwaardige folies zijn duurder, maar bieden betere duurzaamheid en afwerking.
 • Complexiteit van het project:
  Hoe complexer het te wrappen object, hoe hoger de prijs. Bijvoorbeeld, een auto met veel rondingen en moeilijk bereikbare plekken zal duurder zijn om te wrappen dan een met een eenvoudiger ontwerp.
 • Arbeidskosten:
  De vaardigheid en ervaring van de professional die het wrappen uitvoert, beïnvloeden ook de kosten. Experts vragen meestal meer, maar leveren ook betere resultaten.
 • Grootte van het project:
  Grotere projecten vereisen meer materiaal en meer arbeidstijd, wat de kosten opdrijft.

Doe-het-zelf versus professionele installatie

Een andere overweging is of je het zelf doet of het overlaat aan een professional:

Sta je voor de keuze om zelf aan de slag te gaan met plastic wrappen of het over te laten aan een professional? Deze beslissing is meer dan alleen een kostenafweging; het gaat om de balans tussen persoonlijke betrokkenheid en vakmanschap.

De doe-het-zelver aanpak: Een uitdaging met voordelen

Besluit je het zelf te doen, dan stap je in een wereld van creativiteit en hands-on werk. Het is een pad dat veel doe-het-zelvers aantrekkelijk vinden, niet alleen vanwege de potentiële kostenbesparing, maar ook vanwege het plezier en de voldoening die het zelf klaren van een klus met zich meebrengt.

Echter, zonder de nodige ervaring, kan het wrappen van plastic uitlopen op frustraties en zelfs kostbare fouten. Denk aan luchtbellen onder de folie, scheef aangebrachte stukken of zelfs beschadiging van het object dat je probeert te wrappen. Deze risico's zijn vooral relevant bij grotere of meer complexe projecten, zoals het wrappen van een auto.

plastic wrappen door expert

De professional: expertise die loont

Aan de andere kant staat de professional. Deze optie brengt hogere kosten met zich mee, maar wat je ervoor terugkrijgt, is expertise, precisie en vaak een garantie op het werk. Een professionele wrapper beschikt over de vaardigheden, gereedschappen en kennis om zelfs de meest complexe wrapprojecten succesvol uit te voeren.

Met hun ervaring kunnen professionals uitdagingen die bij het wrappen komen kijken, zoals complexe vormen of moeilijk te bereiken hoeken, moeiteloos aan. Het resultaat is vaak een naadloze, strakke afwerking die duurzaamheid en kwaliteit uitstraalt. En als je een professional wil inschakelen, weet je natuurlijk wel wie je moet kiezen (haha).

Ik wil een professional inschakelen

Afwegingen voor jouw project

De keuze tussen zelf doen of uitbesteden hangt af van verschillende factoren: je eigen vaardigheid en ervaring, de complexiteit van het project, en natuurlijk je budget. Bij kleinere of minder complexe projecten kan een Doe-het-zelf aanpak zinvol zijn, terwijl je voor grotere of ingewikkeldere taken wellicht beter een professional kunt inschakelen.

Het loont altijd om vooraf goed onderzoek te doen, offertes te vergelijken en te overwegen wat voor jou op lange termijn de meest waardevolle optie is. Onthoud dat goedkoop soms duurkoop kan zijn, vooral als een eigen project niet gaat zoals gepland.

Afsluitende overwegingen: De kern van plastic wrappen

Na het verkennen van de verschillende aspecten van plastic wrappen, is het duidelijk dat deze techniek een boeiende en veelzijdige optie biedt voor het veranderen en beschermen van verschillende objecten. Hier zijn de kernpunten die we hebben besproken, samengevat om je te helpen bij het maken van een geïnformeerde keuze over plastic wrappen.

De essentie van plastic wrappen

Plastic wrappen is meer dan alleen het bedekken van een object; het is een creatieve en effectieve manier om iets een nieuwe uitstraling te geven of te beschermen. Of het nu gaat om een auto, keukenkastjes of kleine gadgets, de mogelijkheden zijn bijna eindeloos.

Levensduur en kwaliteit

Een van de grootste voordelen van plastic wrappen is de duurzaamheid. Een kwaliteitswrap kan vele jaren meegaan, afhankelijk van factoren als materiaalkwaliteit, blootstelling aan weersomstandigheden en onderhoud.

Doe-Het-Zelf vs. Professionele Installatie

De keuze tussen zelf wrappen of het overlaten aan professionals hangt af van je vaardigheden, de complexiteit van het project en je budget. Terwijl doe-het-zelf projecten kostenbesparend kunnen zijn, bieden professionals een garantie op vakmanschap en duurzaamheid, vooral bij complexe projecten.

Kostenoverwegingen

De kosten van plastic wrappen variëren, afhankelijk van de omvang van het project, de kwaliteit van de folie en de keuze tussen doe-het-zelf of professionele installatie. Het is belangrijk om een balans te vinden tussen kwaliteit en budget.

Tal van mogelijkheden

Plastic wrappen opent een wereld van creatieve mogelijkheden, van het personaliseren van je auto tot het opfrissen van je interieur. Met de juiste aanpak kan ieder project een unieke en persoonlijke touch krijgen.

Als je overweegt om te kiezen voor plastic wrappen, onthoud dan deze kernpunten. Ze helpen je om een weloverwogen beslissing te nemen die past bij jouw behoeften, stijl en budget. Plastic wrappen is een investering in zowel stijl als functionaliteit, en met de juiste zorg en aandacht kan het een opmerkelijke verandering teweegbrengen in de uitstraling van bijna elk object.

Ik wil advies

Over de schrijver
Hey daar! Ik ben Simone, het creatieve brein en de enthousiaste expert achter Simones Wrapping Services. En wat is mijn specialiteit? Je raadt het al: wrappen!Als je zin hebt in een frisse look voor je interieur zonder de hoofdprijs te betalen, dan ben je bij mij aan het juiste adres. Met een flinke dosis ervaring en een passie voor het vak sta ik klaar om jouw interieur – of welke ruimte dan ook – om te toveren met topkwaliteit wrappen.In mijn werk draait alles om creativiteit en precisie. Of het nu gaat om het vernieuwen van je badkamer, het opfleuren van je keuken, of het personaliseren van kleinere objecten, ik zorg ervoor dat elk project uniek en betaalbaar is. Met de nieuwste technieken en materialen verander ik elke ruimte in iets bijzonders.Ik snap dat het veranderen van je interieur best een stap is. Daarom werk ik nauw met je samen om jouw droomontwerp te realiseren, passend binnen jouw budget. Bij Simones Wrapping Services staat kwaliteit voorop, dus je kunt vertrouwen op een duurzaam en prachtig resultaat.Klaar voor een make-over? Bel me op +31642126464 of stuur een mailtje naar info@wrapping-services.nl voor een afspraak. Laten we samen iets moois maken van jouw ruimte!
Reactie plaatsen