Reinigen en stofvrij maken voor wrapping

Reinigen en stofvrij maken voor wrapping

Bij het wrappen van objecten, of het nu gaat om meubels, voertuigen of andere oppervlakken, is een goede voorbereiding essentieel. Een cruciale stap in deze voorbereiding is het reinigen en stofvrij maken van het oppervlak. Deze stap zorgt ervoor dat de wrapfolie goed hecht en een gladde, professionele afwerking krijgt.

Waarom is reinigen en stofvrij maken belangrijk?

 1. Hechting: Vuil, vet en stof kunnen de hechting van de wrapfolie aan het oppervlak belemmeren.
 2. Uiterlijk: Vlekken en vuil onder de folie zijn zichtbaar en verpesten de esthetiek van de wrap.
 3. Duurzaamheid: Een schoon oppervlak zorgt voor een langduriger en duurzamer resultaat.

Stappen voor effectieve reiniging:

 1. Verwijderen van vuil en vet: Begin met het verwijderen van grof vuil en vet met een milde reiniger. Gebruik een zachte doek of spons om krassen op het oppervlak te voorkomen.
 2. Grondige reiniging: Na het verwijderen van het zware vuil, gebruik je een gespecialiseerde reinigingsoplossing die geschikt is voor het type oppervlak dat je gaat wrappen. Bijvoorbeeld, een oplossing voor autolak bij het wrappen van voertuigen.
 3. Drogen: Zorg ervoor dat het oppervlak volledig droog is voordat je begint met wrappen. Gebruik een schone, droge doek of laat het object aan de lucht drogen.

Tips voor een stofvrije omgeving:

 • Reinig de werkruimte: Zorg dat de ruimte waar je gaat wrappen schoon en stofvrij is.
 • Gebruik van microvezeldoeken: Deze doeken trekken stof aan en houden het vast, waardoor ze ideaal zijn voor het schoonmaken voor het wrappen.
 • Vermijd luchtstromen: Zorg dat er geen sterke luchtstromen zijn tijdens het wrappen, zoals open ramen of ventilatoren, die stof kunnen opwaaien.

Speciale overwegingen:

 • Oude wraps of lijmresten verwijderen: Als je over een oude wrap heen gaat, zorg dan dat alle resten van de vorige folie en lijm volledig verwijderd zijn.
 • Let op beschadigingen: Kleine beschadigingen kunnen vooraf gerepareerd worden om een glad oppervlak te waarborgen.

Door deze richtlijnen te volgen, zorg je voor een optimale basis voor het wrappen en verminder je de kans op problemen zoals luchtbellen, slechte hechting en een onprofessioneel uiterlijk van het eindresultaat.

Reactie plaatsen