Hout wrappen: de kunst en voordelen uitgelegd door Simones Wrapping Services
05 september 2023 

Hout wrappen: de kunst en voordelen uitgelegd door Simones Wrapping Services

In de wereld van interieurdesign en renovatie is 'hout wrappen' een term die snel aan populariteit wint. Maar wat betekent het precies en waarom zou je ervoor kiezen? In dit artikel duiken we diep in de kunst van het hout wrappen, ondersteund door de expertise van Simones Wrapping Services.

Wat is hout wrappen?

Hout wrappen is een innovatieve techniek die de afgelopen jaren aan populariteit heeft gewonnen in de wereld van interieurdesign en renovatie. Maar wat houdt het precies in?

In essentie verwijst hout wrappen naar het proces van het aanbrengen van een speciale vinyl folie op houten oppervlakken. Deze zelfklevende folie is ontworpen om zich te hechten aan het hout, waardoor een gladde en naadloze afwerking ontstaat. Het resultaat? Een volledig getransformeerde look naar jouw wensen.

Speciale hout wrap folie

Hout wrappen doe je met speciale folie, specifiek gemaakt om houten oppervlakken een frisse en vernieuwde look te geven. Deze unieke folies zijn niet alleen bedoeld om het hout een te voorzien van een mooie uitstraling, maar ze dienen ook als een schild tegen schadelijke elementen zoals zonlicht, vocht en alledaagse slijtage.

Dankzij de flexibiliteit van de folie kan deze zich moeiteloos hechten aan elke houten vorm, wat resulteert in een strakke en mooie afwerking. Of je nu gaat voor een natuurlijke houtlook of een meer gedurfd design, er is een speciale hout wrap folie die perfect aansluit bij jouw smaak en interieur.

De wrap folie, speciaal ontworpen voor hout, is ideaal voor het verfraaien van interieurelementen zoals kasten, tafels, deuren en kozijnen. En wordt ook ingezet voor het wrappen van een keuken.

Lees ook: Deur beplakken met folie: een budgetvriendelijk alternatief

hout wrap folie

De voordelen van hout wrappen

Een van de grootste voordelen van hout wrappen is de veelzijdigheid. Of je nu een verouderde kast wilt opfrissen, een deur een nieuwe kleur wilt geven of een tafelblad wilt beschermen, wrapping biedt een oplossing. En het beste is dat je niet beperkt bent tot één stijl of kleur. De interieurfolies komen in een breed scala aan designs, van natuurlijke houttinten tot levendige kleuren en patronen.

Bovendien is hout wrappen een duurzamere en kosteneffectievere oplossing dan traditionele renovatiemethoden. In plaats van oude meubels weg te gooien of dure vervangingen aan te schaffen, kan wrapping de levensduur van houten items verlengen en ze een frisse, nieuwe uitstraling geven zonder de noodzaak van volledige vervanging. Denk bijvoorbeeld aan een oud tv meubel wrappen!

In de handen van een professional kan hout wrappen wonderen doen voor zowel residentiële als commerciële ruimtes, waardoor interieurs worden getransformeerd en ruimtes nieuw leven wordt ingeblazen.

 • Kosteneffectief: In plaats van dure vervangingen biedt wrappen een betaalbare oplossing om het uiterlijk van houten items te vernieuwen.
 • Duurzaamheid: De folie beschermt het hout tegen krassen, vlekken en UV-stralen, waardoor de levensduur wordt verlengd.
 • Esthetiek: Er zijn talloze designs en afwerkingen beschikbaar, van natuurlijk hout tot moderne patronen.
 • Milieuvriendelijk: Vermindert de noodzaak van het weggooien van oude meubels, wat bijdraagt aan duurzaamheid.

Ik wil hout laten wrappen door Simone

Het proces van hout wrappen

Het wrappen van hout is een kunst op zich en vereist een combinatie van technische vaardigheid, precisie en vakmanschap. Bij Simones Wrapping Services hebben we het proces verfijnd tot een reeks stappen die zorgen voor een onberispelijk resultaat:

 1. Kennismakingsgesprek:
  Voordat we beginnen, is het belangrijk om de wensen en verwachtingen van de klant volledig te begrijpen. Tijdens deze fase bespreken we de mogelijkheden, bekijken we het te wrappen item en adviseren we over de beste folies die passen bij het gewenste eindresultaat.

 2. Voorbereiding:
  Een goede voorbereiding is de sleutel tot een succesvolle wrap. Het houten oppervlak wordt grondig gereinigd om vuil, olie en eventuele onzuiverheden te verwijderen. Dit zorgt ervoor dat de folie goed hecht en vermindert de kans op onvolkomenheden tijdens het aanbrengen.

  Bij Simones Wrapping Services streven we ernaar om elk project met de grootste zorg en aandacht voor detail te behandelen, zodat onze klanten kunnen genieten van een product dat zowel mooi als duurzaam is. - Simone de Koning

 3. Toepassing:
  Met behulp van speciale gereedschappen en technieken wordt de folie zorgvuldig aangebracht op het houten oppervlak. Onze experts zorgen ervoor dat luchtbellen, rimpels en andere onvolkomenheden worden vermeden, wat zorgt voor een strak en naadloos uiterlijk.

 4. Afwerking:
  Nadat de folie is aangebracht, worden de randen netjes afgesneden en eventuele overtollige delen verwijderd.

 5. Nazorg en Onderhoud:
  Na het voltooien van het wrapproces adviseren we onze klanten over de beste manieren om voor hun gewrapte houten items te zorgen. Dit omvat tips over reiniging, bescherming tegen direct zonlicht en het vermijden van scherpe voorwerpen die het oppervlak kunnen beschadigen.Waarom kiezen voor Simones Wrapping Services?

Het kiezen van de juiste partner voor je wrapping behoeften is natuurlijk erg belangrijk, en hier zijn enkele redenen waarom Simones Wrapping Services bovenaan je lijst zou moeten staan:

 • Veel kennis van zaken:
  Met jarenlange ervaring in wrappen hebben we een schat aan kennis opgebouwd. We blijven op de hoogte van de nieuwste technieken, materialen en trends, zodat we onze klanten altijd de beste oplossingen kunnen bieden.
 • Toewijding aan kwaliteit:
  Kwaliteit staat bij ons voorop. Of het nu gaat om de materialen die we gebruiken, de technieken die we toepassen of de eindresultaten die we leveren, we streven altijd naar perfectie.
 • Klantgerichte aanpak:
  Bij Simones Wrapping Services draait alles om de klant. We luisteren aandachtig naar je wensen en behoeften, adviseren op basis van onze expertise en zorgen ervoor dat je tevreden bent met het eindresultaat.
 • Vertrouwde naam:
  Door de jaren heen hebben we het vertrouwen gewonnen van talloze klanten, zowel particulieren als bedrijven. Onze reputatie als betrouwbare en professionele wrapping service spreekt voor zich.
 • Flexibiliteit:
  We begrijpen dat elk project uniek is. Daarom bieden we flexibele oplossingen die zijn afgestemd op de specifieke behoeften en budgetten van onze klanten.

Simones Wrapping Services is jouw partner in hout wrappen

Een nieuwe draai aan oud Hout

Als je op zoek bent naar een vernieuwende techniek in de wereld van interieurdesign en renovatie, dan is hout wrappen zeker iets voor jou. Het is niet alleen een kosteneffectieve manier om jouw houten items een nieuw leven te geven, maar het verlengt ook hun levensduur. Dus in plaats van te investeren in gloednieuwe meubels of interieurstukken, biedt meubels wrappen je de kans om wat je al hebt te transformeren naar een moderne en frisse uitstraling!

Bovendien beschermt de folie ook tegen dagelijkse slijtage, UV-stralen en mogelijke beschadigingen, wat het een handige keuze maakt voor jouw woning of bedrijfsruimte.

Met de expertise van Simones Wrapping Services kun je erop vertrouwen dat elk wrapping project met de grootste zorg en aandacht voor detail wordt uitgevoerd.  Dus, als je jouw interieur wilt opfrissen zonder een fortuin uit te geven en tegelijkertijd een duurzame oplossing wilt kiezen, dan is hout wrappen met Simones Wrapping Services de perfecte keuze voor jou.

Ik wil graag advies


Over de schrijver
Hey daar! Ik ben Simone, het creatieve brein en de enthousiaste expert achter Simones Wrapping Services. En wat is mijn specialiteit? Je raadt het al: wrappen!Als je zin hebt in een frisse look voor je interieur zonder de hoofdprijs te betalen, dan ben je bij mij aan het juiste adres. Met een flinke dosis ervaring en een passie voor het vak sta ik klaar om jouw interieur – of welke ruimte dan ook – om te toveren met topkwaliteit wrappen.In mijn werk draait alles om creativiteit en precisie. Of het nu gaat om het vernieuwen van je badkamer, het opfleuren van je keuken, of het personaliseren van kleinere objecten, ik zorg ervoor dat elk project uniek en betaalbaar is. Met de nieuwste technieken en materialen verander ik elke ruimte in iets bijzonders.Ik snap dat het veranderen van je interieur best een stap is. Daarom werk ik nauw met je samen om jouw droomontwerp te realiseren, passend binnen jouw budget. Bij Simones Wrapping Services staat kwaliteit voorop, dus je kunt vertrouwen op een duurzaam en prachtig resultaat.Klaar voor een make-over? Bel me op +31642126464 of stuur een mailtje naar info@wrapping-services.nl voor een afspraak. Laten we samen iets moois maken van jouw ruimte!
Reactie plaatsen